Συστάσεις της ΕΕΤ για ασφαλείς συναλλαγές στο Internet

Συστάσεις απευθύνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στους χρήστες για ασφαλείς συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο τύπου συμβουλεύει τους χρήστες:

Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς. Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασης σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.

Αγνοείστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού,  μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

• Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζας σας. Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.

Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα. Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.

Η σωστή και διαρκής ενημέρωση των χρηστών είναι ένα από τα ουσιαστικότερα μέτρα για την επίτευξη της ασφάλειας και η ΕΕΤ έχει κάνει αρκετά σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή. Μέσα από το site της παρέχει συγκεκριμένες συμβουλές ασφάλειας, αλλά και αναλυτικότερες πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να προστατευθεί στις ηλεκτρονικές του συναλλαγές.

Πηγή : owasp.wordpress.com (14/01/2009)

Η JWS διαθέτει την δυνατότητα και την υποδομή να προσφέρει τις υπηρεσίες σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την διπλανή φόρμα.

Επικοινωνία : 211 800 41 49

eMail : support@jws.gr

Γραφείο JWS:

Κιλκίς 4 κ Τατάκη
Περιστέρι, 12134

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινά: 10:00 - 18:00
Σαββάτο: 10:00 - 14:00