Τι είναι το SPAM?

Spam είναι μη εξουσιοδοτημένα και ανεπιθύμητα e-mai, τα οποία αποστέλλονται μαζικά, συχνά έχουν την μορφή ενημερωτικών ή διαφημιστικών μηνυμάτων  για προϊόντα και υπηρεσίες και τα οποία φθάνουν στο γραμματοκιβώτιο μας χωρίς να έχουμε ζητήσει την εν λόγω πληροφόρηση. Με άλλα λόγια είναι η ανεπιθύμητη διαδικτυακή αλληλογραφία.

Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για μία επικοινωνία στην οποία δεν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ παραλήπτη και αποστολέα. Το Spam είναι η μαζική αποστολή μεγάλων ποσοτήτων μηνυμάτων (ίδιων ή ελαφρά διαφοροποιημένων) από τον αποστολέα σε ένα πλήθος παραληπτών. Πολλές φορές το Spam είναι τα μηνύματα εμπορικού χαρακτήρα, που αποστέλλονται με σκοπό την προβολή και την διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών, προσελκύοντας έτσι τους πελάτες.

Το Spam στέλνεται χωρίς διάκριση, με αυτοματοποιημένα μέσα και με τη χρήση τεχνικών που συνήθως αφήνουν την ταυτότητα του αποστολέα κρυφή έτσι ώστε δεν υπάρχει μια έγκυρη και λειτουργική διεύθυνση επικοινωνίας με αυτόν. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί σήμερα το βασικότερο στοιχείο για να χαρακτηριστεί ένα e-mail ως spam.

Για να μη θεωρηθεί ένα e-mail ως Spam, πρέπει οπωσδήποτε να πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Το κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα και επίσης, θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα διαγραφής του μηνύματος αυτού από την λίστα των παραληπτών.

Μηνύματα αυτής της κατηγορίας μπορούν να μεταφέρουν επίσης και διάφορα επισυναπτόμενα όπως ιοί ή δούρειοι ίπποι (trojans), οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συστημάτων, των αρχείων και των δεδομένων του υπολογιστή μας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό ανεπιθύμητης και επικίνδυνης αλληλογραφίας και είναι αποτέλεσμα της δράσης ιών που έχουν προσβάλει διάφορα συστήματα του Διαδικτύου.

Είναι ένα  ενοχλητικό για τους παραλήπτες φαινόμενο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δεδομένων και των προσωπικών στοιχείων τους, καθώς και την αξιοπιστία του Διαδικτύου.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ SPAM?

Δεν πρέπει να δημοσιεύετε και να δίνετε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου σε φορείς που δεν εμπιστεύεστε.

Να προσέχετε όταν επισκέπτεστε διάφορα site, όπου σας ζητάνε να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως το e-mail.

Στην περίπτωση που είστε αναγκασμένοι να δώσετε το e-mail σας, διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης της εκάστοτε ιστοσελίδας και δώστε σημασία στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ποτέ μην απαντάτε στα μηνύματα ενός αγνώστου αποστολέα ή στα μηνύματα που έχουν παράξενο θέμα (subject)

Προσπαθήστε να μην ακολουθείτε τους συνδέσμους που περιέχονται στα μηνύματα, αλλά να πληκτρολογείτε την αντίστοιχη διεύθυνση στο browser σας

Αναφέρετε κάθε μήνυμα Spam που λαμβάνετε.

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες διατηρούν λίστες spammers και στις οποίες μπορείτε και εσείς να αναφέρετε τα μηνύματα τύπου Spam που φθάνουν σε σας.

Υπάρχουν όμως και διάφορα προγράμματα και λογισμικά αντι-Spam, όπως το SPAMfighter (βλεπε εδώ), τα οποία διανέμονται εντελώς δωρεάν στο Internet.

Πηγή : infopili.gr

Η JWS διαθέτει την δυνατότητα και την υποδομή να προσφέρει τις υπηρεσίες σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες συμπληρώστε την διπλανή φόρμα.

Επικοινωνία : 211 800 41 49

eMail : support@jws.gr

Γραφείο JWS:

Κιλκίς 4 κ Τατάκη
Περιστέρι, 12134

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινά: 10:00 - 18:00
Σαββάτο: 10:00 - 14:00